W54

Matunga West, Mumbai, 2013

An exclusive residential apartment complex located in the Matunga West district in the centre of Mumbai.

The project includes a Clubhouse and swimming pool, lawn and games terrace, games court and a rooftop podium with custom elements for a children’s playground facilities including an amphitheatre, skate ring, adventure play area and toddler’s activities sand pit.

The inspiration for the design was to create social vibrancy and community cohesion where the residents’ behaviour is influenced by human interaction rather than vehicular regulation.  Thus, the shared space around the perimeter of the building, the entrance driveway and porte-cochere creates a vital and important link between the building and the outdoor recreational facilities.  Plant selection provides a colourful palette of shrubs and selected indigenous tree species offering a strong visual aesthetic and scale that enhances the many areas for rest, contemplation and activity.

Landscape Design Team:  Jane Irwin Landscape Architecture

Architect:  Architect Hafeez Contractor

Start typing and press Enter to search